voetbalzone

Eén club blijft nog over voor Bony: ‘Dat is nog een optie’

Erik van Dam27 feb 2013, 14:55
Laatst bijgewerkt: 27 feb 2013, 14:55
Advertentie
/

De transfermarkt in Rusland sluit woensdagavond, maar het is nagenoeg uitgesloten dat Vitesse Wilfried Bony nog kwijtraakt aan een club uit de Premjer Liga. Erwin Kasakowski, de algemeen directeur van de Arnhemse club, zei al dat er nog geen enkel serieus bod was binnengekomen voor de spits en zaakwaarnemer Roman Oredhchuk denkt ook niet dat Bony nog snel verkast.

Naar verluidt is CSKA Moskou het meest concreet voor de 24-jarige Bony, maar de gelicentieerde FIFA-zaakwaarnemer sluit een transfer van de Ivoriaan naar de legerclub uit. “Ik zal het heel eerlijk vertellen: Bony gaat niet naar CSKA!”, twittert Oredhchuk, die middels een vrijbrief van Vitesse in april toestemming kreeg om Bony te verhandelen naar een Russische club. Die overeenkomst liep tot 1 september en het lukte de agent destijds niet om Bony te slijten. Dat lijkt ook nu niet te gebeuren.

“Hij blijft tot het einde van het seizoen bij Vitesse, hoewel er nog altijd een kans is dat Bony naar Dinamo Kiev gaat”, vervolgt Oredhchuk. In Oekraïne sluit de markt op 1 maart. “Wilfried is op het moment nog wel erg duur. Rubin Kazan heeft hem niet nodig. Daar hebben ze Salomón Rondón al en hij is niet minder dan Bony. Voor Zenit Sint-Petersburg is Bony geen prioriteit”, besluit de makelaar. De vijftienvoudig international, vier doelpunten, staat in Nederland nog tot de zomer van 2015 onder contract.

Bezig met laden …