Johan BakayokoImago

Eén club lijkt af te vallen in strijd om handtekening van PSV'er Johan Bakayoko

Sam Vreeswijk13 aug 2024, 18:46
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2024, 18:46
Advertentie

RB Leipzig heeft Antonio Nusa vastgelegd, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De negentienjarige buitenspeler komt over van Club Brugge en tekent een contract tot medio 2029. Daarmee lijkt Johan Bakayoko een transfer naar de Duitse club te kunnen vergeten.

Leipzig betaalt volgens Sky Deutschland en Kicker ongeveer 22 miljoen euro voor Nusa, die sinds 2021 bij Brugge speelde. Namens die club was de Noor goed voor 86 officiële duels, waarin hij 7 keer scoorde en 6 keer als aangever fungeerde.

Hij wordt in Duitsland gezien als de opvolger van Dani Olmo, die onlangs de overstap naar FC Barcelona maakte. Olmo speelde sinds begin 2020 voor Leipzig en werd gezien als een belangrijke speler.

In de zoektocht naar een opvolger voor Olmo werd ook enige tijd de naam van PSV’er Bakayoko genoemd. Leipzig werd zelfs enige tijd gezien als een belangrijke concrete kandidaat.

Het lijkt erop dat Bakayoko Leipzig kan vergeten nu de club zich heeft versterkt met Nusa. Volgens Sky Deutschland en Kicker gaat de club niet nóg een vervanger halen.

Toch hoeft dat niet te betekenen dat Bakayoko ook het komende jaar in het Philips Stadion actief zal zijn. Ook clubs als Liverpool en Paris Saint-Germain worden aan hem gelinkt.

Bakayoko gaf onlangs in gesprek met ESPN al aan PSV alleen voor een ‘bepaald type club’ te willen verlaten. “Ik zal het heel kort samenvatten: kampioen zijn, Champions League spelen en zelf kunnen groeien in een nieuwe ploeg”, aldus de PSV’er.

Bezig met laden …