voetbalzone

'Een doelpuntje, een mooie actie en het zelfvertrouwen is weer terug'

Matthijs van Laar04 apr 2012, 15:42
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2012, 15:42
Advertentie

Regi Blinker heeft Jerson Cabral een hart onder de riem gestoken. De talentvolle buitenspeler weet De Kuip de voorbije weken niet in vervoering te brengen en krijgt steeds meer kritiek te verduren. “Ik kende ook zo'n periode in mijn loopbaan waarin het even niet liep”, zegt de voormalig international in het Algemeen Dagblad. “Dan was het publiek niet blij, gingen ze fluiten en kon je weinig goed doen.”

/

De nu 42-jarige oud-Feyenoorder heeft het volste vertrouwen in de mentale veerkracht van de 21 jaar jongere Cabral. “Ik weet ook dat het met deze jongen goed komt als hij gewoon zijn dingen blijft doen en hard werkt. Hij zal hulp nodig hebben van zijn coaches en ploeggenoten, maar hij zal ook zichzelf moeten sterken”, vindt Blinker, die ook nog wat tips van de hand doet.

“Hij moet wat meer variëren. Niet alle ballen in de voeten vragen, ook diepte zoeken met een loopactie. Dan zal het uiteindelijk gaan zoals het bij mij ging: een doelpuntje, een mooie actie en het zelfvertrouwen is weer helemaal terug.”

Bezig met laden …