voetbalzone

'Een eer om straks met Messi, Iniesta en Xavi te mogen samenspelen'

Bart Kruyt27 mei 2013, 08:30
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2013, 08:30
Advertentie

Neymar leek lange tijd tot na het WK in eigen land in Brazilië te willen blijven, maar vertrekt toch een jaar eerder naar Europa. De dribbelsensatie van Santos gaf afgelopen weekend zijn jawoord aan een vijfjarig contract bij Barcelona, nadat zijn werkgever een akkoord had bereikt met de Spanjaarden over een transfersom. Neymar kon ook naar Real, maar wilde alleen naar Barcelona.

/

De Braziliaan had in de Spaanse hoofdstad een stuk meer kunnen verdienen, maar koos dus niet voor het geld. "Het is een eer om straks met spelers als Lionel Messi, Andrés Iniesta en Xavi te mogen samenspelen", zei Neymar na zijn laatste wedstrijd in het shirt van Santos (0-0 tegen Flamengo). "Ik voel me fantastisch en ben Santos erg dankbaar. Ik denk nu al aan hoe het zal zijn bij Barcelona, maar hoop in de toekomst nog terug te keren naar huis: Santos dus."

Bij het horen van het clublied liepen de tranen over de wangen van Neymar, die 225 wedstrijden voor Santos speelde en daarin 136 doelpunten maakte. De aanvaller wil nu bewijzen dat hij het niveau van Barcelona ook aan kan. "Als ze zeggen dat Neymar een 'YouTube-voetballer' is, vind ik dat eerder een aanbeveling", zei Barcelona-coach Tito Vilanova zondagavond. "Dat is een teken dat hij fantastische wedstrijden heeft gespeeld en mooie goals heeft gemaakt. We hebben nu een droomaanval en we moeten nu zoeken naar de ideale combinaties."

Bekijk hier de beelden van een emotionele Neymar.

Bezig met laden …