voetbalzone

‘Een fantastisch ventje, hij wordt begeerd door veel clubs uit de Eredivisie’

Daniel Cabot Kerkdijk20 mei 2014, 07:45
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2014, 07:45
Advertentie

FC Dordrecht dwong afgelopen zondag promotie naar de Eredivisie af. Met beperkte middelen slaagde het team van Harry van den Ham erin om de Jupiler League te verlaten en dat is prestatie van formaat. Het is maar de vraag of FC Dordrecht komend seizoen een eredivisiewaardige selectie op de been kan brengen, maar algemeen directeur Ad Heijsman ziet mogelijkheden om te overleven.

“Als ik tien maanden geleden had voorspeld dat wij zouden promoveren, hadden mensen me opgesloten in het gekkenhuis. Met beperkte middelen is het toch gelukt”, verklaart Heijsman in gesprek met De Telegraaf. Technisch directeur Marco Boogers zal zodoende wederom een krachttoer moeten leveren om een goede selectie op de been te brengen, omdat het merendeel niet over een doorlopend contract beschikt en de financiële mogelijkheden beperkt zijn.

“Ons beleid is dat we geen euro meer uitgeven dan er binnenkomt”, stelt Boogers. “Dat zal komend seizoen niet veranderen.” Tal van voetballers bloeiden afgelopen seizoen op aan de Krommedijk. Paul Gladon is daar een goed voorbeeld van, maar ook Funso Ojo. “Ojo is een fantastisch ventje. Hij wordt nu begeerd door veel clubs uit de eredivisie, maar hij heeft ook aangegeven met ons te willen praten. Dat gaan we zeker doen.” Ojo heeft een aflopende verbintenis, terwijl Gladon werd gehuurd van Sparta. De kersverse Eredivisionist wil de aanvaller definitief overnemen.

Bezig met laden …