voetbalzone

‘Een gouden zet, zijn voorganger stond als een rol zeil in het doel’

Erik van Dam28 apr 2015, 07:57
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2015, 07:57
Advertentie

Heracles Almelo stond dit seizoen na zeven wedstrijden stijf onderaan, met nul punten. Afgelopen weekend speelden de zwart-witten zich echter veilig, een klein mirakel. Nummer zestien NAC kan Heracles in punten nog wel evenaren, maar het doelsaldo van de Almeloërs (-16) is stukken beter dan dat van NAC (-30) en dus weet men bij Heracles dat er nog een jaar in de Eredivisie bijkomt.

voetbalzone

De komende weken wordt duidelijk of NAC en Go Ahead Eagles zich via de nacompetitie zullen redden, of toch afzakken naar de Jupiler League. Simon Kistemaker, die als trainer meermaals degradeerde en promoveerde, is benieuwd hoe het zal gaan. Dat Heracles niet meer hoeft te vrezen voor afzakking vindt hij erg knap, zegt hij in het Algemeen Dagblad. Het vroegtijdig wegsturen van Jan de Jonge was achteraf goed.

“Je ziet wat een nieuwe trainer en enkele wijzigingen in het elftal voor een effect kunnen hebben. De promotie van Bram Castro tot eerste doelman was een gouden zet, dat bleek zaterdag weer. Zijn voorganger, Dennis Telgenkamp, stond als een rol zeil in het doel. Met Bryan Linssen hebben ze bovendien een uitstekende voetballer in het team. Dat vind ik al jarenlang een enorm onderschatte speler, die zo bij een topclub als Feyenoord aan de bak zou kunnen”, zegt Kistemaker lovend.

Bezig met laden …