voetbalzone

'Een groot drama, vooral voor hemzelf, maar ook voor de club'

Bart Kruyt29 aug 2011, 19:32
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2011, 19:32
Advertentie

Ricardo Moniz moet op zoek naar een nieuwe manier om aan doelpunten te komen. Alan, de scherpschutter van Red Bull Salzburg, kwam afgelopen zondag in de topper tegen Rapid Wien helemaal verkeerd neer. De Braziliaan scheurde zijn kruisband en staat daardoor zeker zes maanden buitenspel. Moniz: “Een groot drama, vooral voor hemzelf, maar ook voor de club.”

De Nederlandse coach reageert bedroefd: “Red Bull is door in Europa, maar de blessure van Alan overheerst momenteel”, zegt Moniz tegen Voetbal International. “Die jongen heeft vorig seizoen en ook dit jaar zóveel goals gemaakt. Met Leonardo op de vleugel vormde hij de eerste duels een fantastisch duo. En dan uitgerekend in de slotminuut slaat het noodlot toe.”

De 22-jarige Alan, die vorig jaar overkwam van Fluminense, raakte geblesseerd toen hij in de 93ste minuut een bal wilde intikken. Hij kwam daarbij verkeerd neer en zit voorlopig in de lappenmand. De aanvaller maakte vorig seizoen tien competitietreffers en maakte er dit voetbaljaar al drie, terwijl hij in de Europa League al zes keer trefzeker was.

Bezig met laden …