voetbalzone

‘Een jaar als afgelopen seizoen bij Bayern wil ik nooit meer meemaken’

Thijs Post28 mei 2014, 15:58
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2014, 15:58
Advertentie

De kans is aanwezig dat Xherdan Shaqiri komend seizoen niet meer actief is bij Bayern München. De vleugelspeler is door de moordende concurrentie van onder anderen Arjen Robben en Franck Ribéry lang niet altijd zeker van een basisplaats. De man die met Zwitserland naar het WK gaat is niet van plan om nog zo’n seizoen mee te maken.

voetbalzone

In zijn eerste jaar bij Bayern München kwam Shaqiri tot 38 optredens in alle competities, afgelopen seizoen bleef de teller steken op 23 wedstrijden. “Ik voelde meer vertrouwen onder Jupp Heynckes. Misschien is het omdat Josep Guardiola niet zo veel praat met zijn spelers”, zegt Shaqiri tegen 20 Minuten. “Afgelopen seizoen had ik geen geluk met blessures, maar als ik speelde deed ik het goed. Ik ben een betere speler geworden. Ik ben alleen teleurgesteld dat ik minder wedstrijden heb gespeeld.”

“Het is duidelijk dat ik niet zo door wil gaan”, gaat de 22-jarige Shaqiri verder. “Als er weinig dingen veranderen, zal ik moeten vertrekken. Ik ben nog jong en ik wil me ontwikkelen. Ik wil in de grote wedstrijden spelen en niet alleen in de Bundesliga, als alles al beslist is. Zo’n jaar als afgelopen seizoen wil ik nooit meer meemaken.”

Bezig met laden …