voetbalzone

'Een land als Liechtenstein zet je heus niet zomaar even opzij, hoor'

Daniel Cabot Kerkdijk08 sep 2010, 07:50
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2010, 07:50
Advertentie

Schotland mag zich gelukkig prijzen met haar overwinning op Liechtenstein. Pas in de zevende minuut van de extra tijd, die eigenlijk maar vijf minuten moest duren, maakte de ploeg van bondscoach Craig Levein, de beslissende 2-1. Na afloop verdedigde de keuzeheer het resultaat op Hampden Park.

"Ik ben blij, zeer blij", vertelde Levein. "De statistieken vertellen ons dat we eerste staan in onze groep, met vier punten uit twee duels. Vier punten of twee punten, dat is een wereld van verschil. We kunnen echter veel en veel beter. Ik snap de kritiek van de achterban, maar een land als Liechtenstein zet je heus niet zomaar even opzij, hoor. Zij maakten het ons gewoon heel moeilijk."

Mario Frick zette de bezoekers voor rust op voorsprong en Kenny Miller nivelleerde na een uur spelen de tussenstand. Ver in de extra tijd kopte Stephen McManus de winnende treffer binnen. "De scheidsrechter had al het recht om de verlenging langer te laten duren", vervolgde Levein zijn relaas. "Zelfs in blessuretijd was er sprake van tijdrekken en werd er gewisseld."

Bezig met laden …