voetbalzone

Eén Nederlander in ‘team van het decennium’ in Australië

Peter Nusselder28 apr 2015, 08:20
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2015, 08:20
Advertentie

Er is een Nederlander opgenomen in het ‘team van het decennium’ in Australië, dat is gekozen door voormalige en huidige spelers uit de A-League: Patrick Zwaanswijk speelde tussen 2010 en 2013 voor Central Coast Mariners en heeft in die periode blijkbaar erg veel indruk gemaakt.

voetbalzone

De veertigjarige oud-verdediger van FC Utrecht, het Japanse Oita Trinita en NAC Breda werd in 2013 Australisch kampioen met zijn club en staat samen met relatief onbekende namen als Cassio, Kevin Muscat en Ivan Franjic in de defensie van de PFA A-League team of the decade. Het doel wordt daarin verdedigd door Eugene Galekovic.

De drie gekozen middenvelders zijn Matt McKay, Carlos Hernández en Thomas Broich, in de voorhoede is na Zwaanswijk nóg een Eredivisie-tintje te vinden: Archie Thompson werd in 2006 door voormalig Australisch bondscoach Guus Hiddink naar PSV gehaald, al kwam hij daar niet verder dan twee competitieduels. De aanval wordt gecompleteerd door Besart Berisha en Shane Smeltz. Voormalig Juventus-sterspeler Alessandro Del Piero moet genoegen nemen met een reserverol in het fictieve team van Ange Postecoglou, momenteel bondscoach van Australië.

Bezig met laden …