voetbalzone

'Een nieuw contract gaat denk ik een heel moeilijk verhaal worden'

Daniel Cabot Kerkdijk02 sep 2012, 08:50
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2012, 08:50
Advertentie
/

FC Volendam ontkent dat men een transfer van Jack Tuyp heeft tegengehouden. De topscorer van de Jupiler League, die nog een contract tot 2013 heeft, gaf onlangs aan dat hij teleurgesteld is dat FC Volendam hem niet wil laten gaan. Volgens preses Henk Kras is er nooit een concreet bod voor de spits bij hem binnengekomen.

"Het is heel simpel: als een club geen aanbieding doet, kunnen we ook niet praten over de transfersom", vertelt Kras aan RTV Noord-Holland. "Het Belgische Sint Truiden heeft naar Tuyp gevraagd en ik heb ze gevraagd om een voorstel te doen, maar dat is er niet gekomen." Volgens Tuyp was de interesse wel concreet. "Er is een club geweest die een bod heeft gedaan en er was er één die de vraagprijs zo hoog vond dat ze geen bod heeft neergelegd."

Kras bestrijdt dat Volendam een transfer bewust tegenhoudt: "Als er een club komt die serieus is, gaan we praten. Als de positieverbetering voor Jack zo groot is, zijn wij de laatste die dat tegenhouden." Tuyp heeft geen trek in een langer contract. "Ik denk dat dat een heel moeilijk verhaal gaat worden, omdat ik de ambitie heb om het avontuur aan te gaan. Dat heb ik 2,5 maand geleden al aangegeven. Dat staat los van al deze perikelen. Ik heb hier alles meegemaakt en wil toch nog een keer ergens een avontuur meemaken en ik zou liegen als de financien daar niet in meespelen."

Bezig met laden …