voetbalzone

‘Een ongelooflijke voetballer, ik vind hem een mix van Messi en Henry’

Daniel Cabot Kerkdijk16 jan 2016, 09:35
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2016, 09:35
Advertentie

Sergio Agüero is zonder meer een van de beste aanvallers van de Premier League. Ploeggenoot Bacary Sagna maakt de aanvaller dagelijks mee bij Manchester City en ziet in de Argentijn ‘een mix van Lionel Messi en Thierry Henry’. Hoewel Agüero dit seizoen met divers blessureleed kampte, staat de teller toch op elf doelpunten in twintig officiële duels.

voetbalzone

“Hij heeft net dat beetje extra wat hem een topaanvaller maakt”, zo stelt Sagna. “Ik vind Sergio een ongelooflijke voetballer. Voor mij is hij een mix van Thierry Henry en Lionel Messi. In de kleine ruimte slaagt hij erin om de bal altijd bij zich te houden. In de wedstrijd tegen Norwich City liet hij zien dat hij slim en zelfzuchtig genoeg is om dan te scoren”, zo doelt de Fransman op de treffer van de aanvaller in het FA Cup-duel met the Canaries (0-3).

“Sergio is een belangrijke voetballer, iemand die een wedstrijd kan beslissen. Dat heeft hij in het verleden bewezen en dat kan hij nu nog.” In de zomer van 2011 betaalde Manchester City een bedrag van 45 miljoen euro voor el Kun, die vijf seizoenen voor Atlético Madrid uitkwam. In bijna vijf jaar in de Eastlands staat Agüero voorlopig op 118 doelpunten in 184 officiële duels.

Bezig met laden …