voetbalzone

‘Een paar dagen voordat Ziyech naar Ajax ging, kreeg ik eindelijk groen licht’

Robin Bruggeman28 okt 2016, 08:25
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2016, 08:25
Advertentie

FC Twente nam afgelopen zomer afscheid van spelmaker Hakim Ziyech, maar de Tukkers lijken met Mateusz Klich een prima vervanger binnen te hebben gehaald. De Enschedese motor draait op volle toeren en de club is met een knappe vijfde plaats een van de verrassingen van het Eredivisie-seizoen tot nu toe. Klich is blij dat hij weer aan spelen toe komt in Nederland, al maakte hij daar wel een onzekere zomer voor door bij 1. FC Kaiserslautern.

/

“Het is een heel rare zomer geweest. Eerst moest ik de beslissing afwachten of FC Twente wel in de Eredivisie mocht blijven en daarna of Ziyech zou vertrekken”, vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. De onduidelijkheid rond de Marokkaans international sleepte zich zo lang voort dat Klich er een beetje onzeker van werd, zeker omdat hij zijn jawoord al had gegeven aan trainer René Hake. Toen kwam toch nog het verlossende nieuws: “Een paar dagen voordat Ziyech naar Ajax ging, kreeg ik eindelijk groen licht.”

Klich debuteerde in 2011 voor de Poolse nationale ploeg en kwam sindsdien tot tien interlands. De middenvelder lijkt door zijn prestaties bij Twente weer in beeld te komen bij bondscoach Adam Nawalka, al is het ook niet het einde van de wereld als hij niet wordt geselecteerd: “Ik moet zorgen dat ik er klaar voor ben. En dan zie ik wel. Ik zal echt geen zelfmoord plegen als ik niet word geselecteerd, hoor.”

Bezig met laden …