voetbalzone

'Een professional, maar hij vertrekt tegen onze wil naar AS Monaco'

Daniel Cabot Kerkdijk28 aug 2013, 20:35
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2013, 20:35
Advertentie
/

Bij Sevilla treurt men om het vertrek van Geoffrey Kondogbia. De middenvelder maakte dinsdag aan de directie bekend dat hij bereid was om de transferclausule van twintig miljoen euro te betalen. In de praktijk houdt dat in dat de geïnteresseerde club, AS Monaco, dat bedrag voor zijn rekening neemt en zo geschiedde een dag later.

AS Monaco moet de komst van de twintigjarige Kondogbia, die een jaar geleden van RC Lens naar Sevilla ging, nog wel bevestigen. "Geoffrey is altijd een professional geweest", verzekerde voorzitter José Maria del Nido woensdagavond. "Maar hij vertrekt tegen onze wil naar AS Monaco. Sinds vorige week hielden we rekening met een eventueel vertrek. AS Monaco probeerde te onderhandelen, maar wij wezen op de clausule." Monaco bood in eerste instantie 'maar' vijftien miljoen euro.

Hoewel Kondogbia dinsdag geen afscheid nam van zijn collega's, prijst Del Nido de instelling van de enkelvoudig Frans international. "Afgelopen zondag tegen Levante hield hij zich niet in. Niet spelen was geen optie voor hem." Sevilla verzekerde zich afgelopen week van de tijdelijke komst van Stéphane Mbia van Queens Park Rangers en wil in de komende 24 à 48 uur nog een centrale verdediger aantrekken.

Bezig met laden …