voetbalzone

‘Een prominente manager zei dat mijn spelers zich vaker moeten laten vallen’

Thijs Post17 apr 2015, 10:20
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2015, 10:20
Advertentie

Burnley moet in Engeland serieus rekening houden met degradatie, maar de club blijft hoe dan ook op een eerlijke manier voetballen. Volgens manager Sean Dyche heeft hij van een andere Premier League-manager te horen gekregen dat zijn spelers meer fopduiken moeten maken om strafschoppen te ontlokken. Daar wil Dyche echter niet aan beginnen.

voetbalzone

“Op dit niveau hebben we soms naïef gespeeld. Het is jammer dat de spelers niet altijd de beslissingen mee hebben gekregen die ze verdienden”, laat de oefenmeester optekenen in de Engelse media. “Bij het televisieprogramma Match of the Day hoorde ik analyticus Ruud Gullit zeggen dat mijn speler Sam Vokes zich had moeten laten vallen in de wedstrijd tegen Swansea City. Sam kreeg geen penalty omdat hij bleef staan.”

“Een prominente manager uit de Premier League, ik noem geen namen, zei mij dat mijn spelers zich vaker moeten laten vallen”, gaat Dyche verder. “Daar doe ik echter niet aan mee. Het spel moet eerlijk gespeeld worden. Ik zeg overigens niet dat alle managers dit zeggen tegen hun spelers, maar het is wel iets van de laatste tien jaar. Het heeft mijn ogen geopend.”

Bezig met laden …