voetbalzone

‘Een ruil tussen Sterling en Walcott is voor Liverpool de beste deal ooit’

Thijs Post13 apr 2015, 13:40
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2015, 13:40
Advertentie

De gesprekken tussen Raheem Sterling en Liverpool over een nieuw contract zitten muurvast en op Anfield houdt men rekening met een zomers vertrek van de vleugelspeler. In de wandelgangen wordt gesproken over een ruil met Arsenal: Liverpool zou Theo Walcott plus een zak geld krijgen in ruil voor Sterling. Arsenal-icoon Paul Merson zou dat een fantastische deal vinden voor Liverpool.

voetbalzone

“Walcott naar Liverpool, Sterling naar Arsenal en een zak geld naar Liverpool… Dat is voor Liverpool de beste deal ooit”, zegt Merson tegen Sky Sports. “Als Sterling naar Arsenal gaat, zal hij dan wel spelen? Ik vind hem geen typische Arsenal-speler. Ik denk niet dat hij gemaakt is voor het spel dat Arsenal speelt en ik vraag me af of hij de bal snel genoeg rondspeelt”, aldus Merson tegen Sky Sports.

Merson, die tussen 1985 en 1997 onder contract stond bij Arsenal, vindt het onbegrijpelijk dat Sterling nog niet heeft verlengd bij Liverpool. “Liverpool, een van de grootste clubs ter wereld, biedt een contract voor 140.000 euro per week aan en hij slaat het af. Daar snap ik niets van. Hij gaat het nog lastig krijgen, de fans gaan hem op de huid zitten. Hij moet het doen, ik denk dat hij slechte adviezen krijgt. Slecht is nog zacht uitgedrukt.”

“Hij is twintig jaar oud en kan 140.000 euro per week verdienen. Het probleem is dat dit soort spelers niet de juiste beslissingen nemen. We zeggen altijd: ‘Waar blijven die goede, jonge spelers van ons toch?’ Nou, kijk naar Scott Sinclair. Als hij niet naar Manchester City was gegaan, had hij dertig interlands voor Engeland kunnen spelen. Iedereen wist dat hij geen basisspeler zou worden bij Manchester City. Ik zie overeenkomsten tussen Sterling en Sinclair”, besluit Merson.

Bezig met laden …