voetbalzone

‘Een scout is als een Peter R. de Vries onder een podium gaan zitten’

Gijs Freriks19 mei 2014, 21:40
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2014, 21:40
Advertentie

FC Dordrecht speelt komend seizoen voor het eerst sinds 1995 weer in de Eredivisie en die prestatie mag voor een deel op het conto worden geschreven van technisch directeur Marco Boogers. De oud-aanvaller stelde een succesvolle selectie samen en stelt in gesprek met RTV Rijnmond al de doelstelling vast: “Niet als laatste eindigen.”

voetbalzone

Boogers denkt dat het opnieuw een gedenkwaardig voetbaljaar gaat worden: “Het wordt een leuk tienertoer-reisje. Als je 100 mensen op een rij zet, schatten ze allemaal Dordt en Excelsior als nummer zeventien en achttien in. Laat ons dan bewijzen dat het niet zo is. We gaan zeventien keer op reis en we gaan er gewoon iets unieks van maken.” De Schapenkoppen schakelden in de finale van de play-offs Sparta Rotterdam uit.

De speltactiek van Sparta kwam voor Boogers niet als een verrassing: “Heel de club bestaat uit boeffies. We hadden drie scouts gestuurd naar de laatste training van Sparta, maar die was maar twintig minuten openbaar. Een scout hadden wij de opdracht gegeven om als Peter R. de Vries te fungeren. Die is onder een podium gaan zitten en heeft heel de training gezien. Wij wisten precies hoe Sparta ging spelen.” De selectie van Dordrecht wordt dinsdagavond op het Statenplein gehuldigd.

Bezig met laden …