voetbalzone

‘Eén slechte interland voor Oranje en je kan thuisblijven’

Erik van Dam10 okt 2015, 07:03
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2015, 07:03
Advertentie
voetbalzone

Deniz Türüç speelde de voorbije drie jaar voor Go Ahead Eagles en maakte afgelopen zomer de oversteek naar Turkije, het geboorteland van zijn ouders. Daar tekende hij voor meerdere jaren bij Kayserispor en vervolgde hij zijn droom het te maken. Intussen houdt Türüç in de gaten hoe de EK-kwalificatiereeks zich ontknoopt. Zowel Nederland als Turkije hoopt er volgend jaar bij te zijn in Frankrijk.

Er kan echter maar één land derde worden na IJsland en Tsjechië en voor nu hebben de Turken de beste papieren. Türüç denkt ook dat dat zo blijft. Hij gelooft niet dat Turkije zes punten haalt uit de laatste twee wedstrijden (tegen IJsland en Tsjechië), maar ziet Oranje ook niet tweemaal winnen. “Dat is al heel lang niet gelukt en ik zou niet weten waarom nu wel”, geeft Türüç aan in het Algemeen Dagblad.

Hij zegt dat rust de basis is voor resultaat, maar bij Oranje is er alleen maar sprake van chaos. “Kijk naar het selectiebeleid”, aldus Türüç. “Eén slechte interland voor Oranje en je kan thuisblijven. Een paar goede wedstrijden bij je club en je wordt meteen opgeroepen. Ik denk en hoop dat Turkije doorgaat”, zegt de middenvelder van Kayserispor. Om zich heen merkt hij dat de Turken optimistisch zijn dat zij derde worden.

Bezig met laden …