voetbalzone

'Een snelle overstap naar het buitenland was voor mij geen optie'

Bart Kruyt08 dec 2012, 12:50
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2012, 12:50
Advertentie

Richairo Zivkovic schreef in het vorige voetbalweekend geschiedenis bij FC Groningen. De aanvaller kwam als invaller binnen de lijnen in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo en werd met zijn zestien jaar en 88 dagen de jongste debutant uit de geschiedenis van de club. Twee dagen na zijn debuut zette hij zijn handtekening onder een driejarig contract bij FC Groningen.

/

Dat terwijl Ajax, PSV en clubs uit het buitenland ook interesse hadden. "Tegenwoordig gaan spelers steeds vaker en op jongere leeftijd naar het buitenland", zegt Zivkovic in het Algemeen Dagblad. "Dat was voor mij geen optie. Ik vond het veel verstandiger om hier te blijven. Je maakt afwegingen en daar was ik snel uit. Dit is wat ik wil. Ik moet eerst proberen in de basis te komen en daarna zien we wel verder."

Robert Maaskant omschrijft Zivkovic als 'heel talentvol': "Hij bezit basiseigenschappen die gewoon uitzonderlijk goed zijn. Dan heb ik het over zijn snelheid en doelgerichtheid. Ik kan hem redelijk vergelijken met spelers als Moussa Dembélé en Demy de Zeeuw, die ik ook heb laten debuteren. Op dat niveau doet hij mee." Groningen speelt zaterdagavond uit tegen Ajax.

Bezig met laden …