voetbalzone

'Een Spaanse coach die een Spaanse speler haalt, dat zorgt voor problemen'

Matthijs van Laar04 aug 2013, 15:23
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2013, 15:23
Advertentie

Felix Magath is vol lof over het beleid van zijn ex-club Bayern München, maar de momenteel werkloze oefenmeester is niet geheel kritiekloos. Zo vindt hij de komst van Thiago Alcántara, die bij Barcelona niet eens kon rekenen op een basisplaats, geen handige zet. De aanwezigheid van de technisch zeer begaafde spelmaker gaat in zijn ogen onherroepelijk voor problemen zorgen.

/

“Dat een Spaanse trainer een Spaanse speler haalt, zie ik als een probleem”, zegt Magath in gesprek met TZ. Volgens de coach, die tussen 2004 en 2007 werkzaam was in de Allianz Arena, kan Guardiola problemen verwachten met andere spelers als hij Thiago steevast opstelt, terwijl het passeren van de aanwinst hem kritische vragen zal opleveren over de betaalde transfersom. Bayern telde zo’n 25 miljoen euro neer voor de speler.

“Die situatie had hij kunnen voorkomen”, vindt Magath, die sowieso niet graag in de schoenen van Guardiola zou staan. “Bayern heeft vorig jaar alles gewonnen, dus het kan nooit beter worden. Het kan hoogstens net zo goed zijn, of minder. Dat is iets waarmee hij om moet leren gaan.”

Bezig met laden …