voetbalzone

'Eén speler van Barcelona kost al meer dan ons hele spelersbudget'

Matthijs van Laar17 feb 2016, 22:08
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2016, 22:08
Advertentie

Barcelona won woensdagavond het inhaalduel bij Sporting Gijón met 1-3 en vergrootte daarmee het gat met nummer twee Atlético Madrid tot zes punten. Coach Luis Enrique was dan ook opgetogen en het feit dat Luis Suárez bij een 1-2 stand een strafschop miste, kon hem nauwelijks deren. “Natuurlijk moet het beter, maar daar maak ik me nul procent druk om”, zei hij.

/

Luis Enrique genoot wederom van Lionel Messi, die met twee treffers (zijn 300e en 301e in La Liga) wederom een groot aandeel had in het resultaat. “Het is een privilege om hem erbij te hebben”, zei de oefenmeester, voor wie de ontmoeting in El Molinon een sentimenteel karakter had. Niet alleen werd Luis Enrique in Gijón geboren, collega Abelardo van Sporting behoort tot zijn beste vrienden. “Maar ik kom hier vaak. Dus echt sentimenteel ben ik niet.”

Abelardo wilde er ook weinig over kwijt. “We zijn niet verliefd op elkaar of zo, hij is gewoon een goede vriend.” De oefenmeester van los Rojiblancos, die zelf in zijn actieve carrière (onder Johan Cruijff) de clubkleuren van Barcelona verdedigde, was daarnaast duidelijk over de wedstrijd. “Barça is van een andere planeet. Eén speler in hun elftal kost al meer dan ons hele budget.”

Bezig met laden …