voetbalzone

‘Een terugkeer naar Nederland? Zoals ik er nu in sta, zeker niet’

Erik van Dam03 jan 2013, 07:20
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2013, 07:20
Advertentie

Danny Koevermans piekert er niet over Toronto FC te verlaten voor een Nederlandse club. De 34-jarige aanvaller timmerde lange tijd aan de weg bij Sparta Rotterdam en AZ, alvorens hij met een vervelend gevoel vertrok bij PSV. Daar zweefde hij steeds tussen bank en basis en miste hij vertrouwen. In de Amerikaanse profcompetitie heeft Koef er nu anderhalf seizoen opzitten en het gevoel naar een ander avontuur begint weer te leven.

/

Koevermans maakte in de Major League Soccer al zeventien goals in 26 wedstrijden en is nog niet klaar met het spelletje. “Mijn loopbaan is nog niet over, hoor. Een terugkeer naar Nederland? Zoals ik er nu in sta, zeker niet. Ik wil bij Toronto nog iets laten zien en dan eventueel nog één ander avontuur. Het mag niet eindigen met een zware blessure”, zegt Koevermans donderdag in het Algemeen Dagblad. Hij is momenteel herstellende van een kniekwetsuur bij Toronto.

Momenteel verblijft Koevermans nog in Nederland, maar hij zal weldra terugvliegen naar Canada. Hij zegt dat hij iedereen aanraadt een dergelijk avontuur te starten. Ook sportief gezien valt het echt niet tegen, bezweert de viervoudig international van Oranje. “Lekker afbouwen? Slaat helemaal nergens op. Iedereen is hier topfit, er valt hier niet af te bouwen. Je moet elke week voluit gaan.”

Bezig met laden …