voetbalzone

'Een tip voor hem is eens te kijken naar hoe Clasie vorig jaar speelde'

Matthijs van Laar23 dec 2015, 15:45
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2015, 15:45
Advertentie
voetbalzone

Marko Vejinovic heeft vooralsnog moeite om de verwachtingen bij Feyenoord in te lossen. De controleur kwam afgelopen zomer voor een kleine vier miljoen euro over van Vitesse, waar vorig jaar tot de bepalende spelers behoorde. In De Kuip is dat nog niet het geval, maar oud-Feyenoorder Kees van Wonderen geeft de hoop niet op.

Hij denkt dat de 25-jarige Vejinovic zich nog op veel vlakken kan verbeteren. Hij wijst op zaken als oog hebben voor de restverdediging, het winnen van cruciale duels en het kiezen van het moment om als ploeg druk te zetten. “Op dat vlak is er voor Vejinovic nog veel progressie te boeken”, zegt Van Wonderen in ELF Voetbal Magazine. “Dat hij dat stukje van het totaalpakket voor zijn positie nog minder beheerst, komt in de Eredivisie niet zo vaak aan het licht.”

Bij een mogelijk Europees avontuur zullen de onvolkomenheden wél opvallen en dus is het zaak dat de controleur zich die eigenschappen snel meester maakt. “Een tip voor Vejinovic is eens te kijken naar hoe zijn voorganger Jordy Clasie vorig jaar speelde. Die was zowel met als zonder bal de regisseur van Feyenoord”, zegt de coach van Onder Onder-17. “Zover is Vejinovic nog niet, maar dat kán ook niet. Hij speelt pas een halfjaar in De Kuip.”

Bezig met laden …