voetbalzone

‘Eén van de bekendste figuren in Britse voetbal’ tekent bij Schotse grootmacht

Robin Bruggeman24 mei 2016, 15:44
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2016, 15:44
Advertentie

Joey Barton werd afgelopen seizoen nog uitgeroepen tot speler van het jaar bij Burnley en speelde een grote rol in de promotie van the Clarets naar de Premier League. De Engelsman zal het avontuur op het hoogste niveau echter niet meemaken: hij stapt over naar de Schotse grootmacht Rangers FC, zo heeft de club bevestigd op de officiële website.

/

De 33-jarige middenvelder beschikte over een aflopend contract bij de promovendus en kan zo gratis verkassen naar Glasgow. Hij heeft bij the Gers zin krabbel gezet onder een contract voor twee jaar. De club noemt hem ‘één van de meest herkenbare figuren in het Britse voetbal’ en vindt het een stunt dat Rangers erin geslaagd is Barton te strikken.

De middenvelder speelde voor onder andere Manchester City, Newcastle United, Queens Park Rangers en Olympique Marseille. Met Rangers gaat hij volgend seizoen aan de slag in de hoogste divisie: de grootmacht keert na een faillissement en een herstart op het vierde niveau weer terug in het Schotse Premiership.


Bezig met laden …