voetbalzone

‘Eén van de mooiste clubs van Nederland is terug in de Eredivisie’

Yanick Vos28 mei 2017, 22:25
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2017, 22:25
Advertentie

NAC Breda heeft de finales van de play-offs gewonnen van NEC en keert terug naar de Eredivisie. Na twee jaar afwezigheid keren de Bredanaars weer terug op het hoogste niveau. En dat na een roerig seizoen, waarin trainer Marinus Dijkhuizen ontslagen werd en NAC aan de hand van diens opvolger Stijn Vreven de weg omhoog vond, al ging dat ook met vallen en opstaan. De Belgische coach is enorm trots op zijn jongens, die volgens hem in het duel met de Nijmegenaren echt mannen zijn geworden.

NAC won de thuiswedstrijd tegen de verhouding in met 1-0. In Nijmegen werd met 1-4 gewonnen, waarna het feest kon beginnen in Breda. Vreven kreeg van zijn spelers een bierdouche. "Die bierdouche neem ik er graag bij. Ik ga zelf zo ook nog wel wat drinken", zei de winnende coach na afloop tegenover FOX Sports. “Het is fantastisch wat we samen gedaan hebben. Eén van de mooiste clubs van Nederland is terug in de Eredivisie. Ik kan niet beschrijven hoe trots ik ben op iedereen. NAC is een club die heel goed bij mijn DNA past.”

"Ik realiseer me dat we over deze twee wedstrijden ook het geluk aan onze kant hebben gehad", aldus een realistische Vreven. "Het is niet dat wij heel veel beter waren dan NEC. Maar over twee wedstrijden vind ik dat we verdiend gepromoveerd zijn. De jongens zijn vandaag echt mannen geworden. We gaan nu twee dagen feest vieren en daarna wacht al heel snel het nieuwe seizoen.”

Bezig met laden …