voetbalzone

Eén van Europa's mooiste voetbalderby's komend seizoen in ere hersteld

Matthijs van Laar05 apr 2016, 23:12
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2016, 23:12
Advertentie

Vier jaar nadat Glasgow Rangers failliet werd verklaard en opnieuw begon in de vierde klasse, is de roemruchte Schotse grootmacht terug op het hoogste niveau. Dankzij een minimale overwinning op Dumbarton (1-0) verzekerden the Gers zich dinsdagavond van het kampioenschap in het Championship, het tweede niveau in Schotland.

/

Maker van het enige doelpunt was James Tavernier, die daarmee een volksfeest ontketende. Rangers FC, zoals de club nu door het leven gaat, komt door de zege op 79 punten uit 32 wedstrijden en is daardoor vier wedstrijden voor het einde van het reguliere seizoen niet meer in te halen door de concurrentie.

Voor liefhebbers van beladen voetbalderby’s is dat geweldig nieuws. De terugkeer van Rangers in de Schotse Premier League betekent dat met ingang van komend seizoen de befaamde Old Firm weer op het programma staat. Dat is de wedstrijd tegen stadsgenoot en de gehate aarstrivaal Celtic, dat door de afwezigheid van de Rangers vier jaar lang alleen heeft geheerst in Schotland.

Bezig met laden …