voetbalzone

Eén van vier Nederlanders op Spaanse velden laat contract verscheuren

Erik van Dam16 aug 2013, 23:15
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2013, 23:15
Advertentie
/

Glenn Loovens is aan de vooravond van het nieuwe seizoen in de Segunda División vertrokken bij Real Zaragoza. De Nederlandse verdediger heeft zijn contract laten ontbinden, zo bevestigen los Blanquillos via de officiële kanalen. Het verscheuren van de arbeidsovereenkomst is een besluit dat na gezamenlijk overleg is genomen.

Loovens verliet Celtic een jaar geleden voor een avontuur in Spanje: hij tekende toen voor twee jaar. In zijn debuutseizoen speelde Zaragoza nog op het hoogste niveau en Loovens kwam tot 21 optredens. Hij is niet de eerste die deze zomer de club verlaat. Antonio Galdeano, Ádám Pintér, Edu Oriol en Ivan Obradovic gingen hem al voor de laatste weken.

Bovendien vertrekt nu ook Franco Zuculini uit Zaragoza. De club moet door de degradatie alles op alles zetten om financieel het hoofd boven water te houden. De salarissen wegen zwaar op de begroting en dus zocht men naar oplossingen. Loovens, die sinds het seizoen 2001/02 uitkwam voor Feyenoord, Excelsior, De Graafschap, Cardiff City en Celtic, is nu transfervrij en kan op zoek naar een nieuwe club.

Jens Janse is de enig overgebleven Nederlander in de Segunda División, dit seizoen. De 27-jarige rechtsback verliet deze zomer NAC Breda en vestigde zich bij Córdoba. Hij tekende daar voor twee seizoenen. In de Primera División zijn alleen Ibrahim Afellay (Barcelona) en Hedwiges Maduro (Sevilla) actief namens Nederland, maar beiden lijken weg te mogen bij hun clubs. Berry Powel ging al weg bij promovendus Elche.

Bezig met laden …