voetbalzone

Eén van vijf Nederlanders in Super Ligaen besluit bij te tekenen

Erik van Dam08 dec 2015, 10:18
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2015, 10:18
Advertentie

Kees Luijckx heeft besloten langer bij het Deense SönderjyskE te blijven. FOX Sports weet dat club en speler gezamenlijk hebben besloten de optie in het contract te lichten. Eind september nam SönderjyskE de 29-jarige Luijckx in huis met een kortlopend contract tot de jaarwisseling. Nu blijft hij tot de zomer aan boord.

Luijckx is bezig aan zijn derde club buiten Nederland. Nadat hij tussen 2006 en 2014 de clubkleuren van Excelsior, AZ, ADO Den Haag, NAC Breda en Roda JC had verdedigd ging hij de uitdaging aan bij Niki Volou in Griekenland. Vervolgens speelde hij voor Videoton FC in Hongarije en daarna vond hij onderdak bij SönderjyskE in Denemarken. Zijn club staat momenteel vierde in de Deense competitie.

Trainer Jakob Michelsen deed sinds Luijckx’ komst acht keer een beroep op de verdediger, die nu dus tot het eind van het seizoen blijft. Hij is één van de vijf Nederlanders in de Super Ligaen. De andere vier zijn Mohamed El Makrini (Odense BK), Joshua John (FC Nordsjaelland), Jeroen Veldmate (Viborg FF) en Mick van Buren (Esbjerg fB).

Bezig met laden …