voetbalzone

‘Een verkeerde pass maakte Pirlo niets uit, de volgende was toch goed’

Thijs Post08 jun 2016, 22:51
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2016, 22:51
Advertentie

Paul Pogba is nog maar 23 jaar oud, maar hij wordt nu al gezien als een van de beste spelers van de planeet. De middenvelder heeft dan ook kunnen afkijken bij een aantal van de beste spelers ooit. Bij Manchester United trainde hij met onder anderen Ryan Giggs en Paul Scholes, bij Juventus werkte hij samen met iemand als Andrea Pirlo.

/

“Met Giggs en Scholes ging je altijd tot het einde van de training door, tot in de perfectie”, legt Pogba uit aan ESPN. “Zijn lange passes kwamen allemaal aan, zijn schoten waren raak. Hij miste niets. Als je erbij bent, moet je je snel aanpassen. Ik hield wel van een uitdaging.”

Bij Juventus zag Pogba overeenkomsten met Pirlo. “Zijn rust, zijn zelfvertrouwen. Hij gaf een verkeerde pass, maar dat maakte hem niets uit. Hij wist dat de volgende pass toch weer goed zou zijn. Voordat hij de bal kreeg, wist hij al wie hij aan zou spelen. Pirlo, Scholes: zij konden het spel lezen. Ik probeer dat ook, maar ik ben groter. Ik kan aangespeeld worden, een tegenstander van me af zetten, en dan doorspelen. Zij zijn kleiner, dus zij moesten sneller spelen.”

Bezig met laden …