voetbalzone

‘Eén wedstrijd voor een vuistslag in mijn gezicht? Kom op, FIFA!’

Daniel Cabot Kerkdijk30 jun 2014, 23:10
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2014, 23:10
Advertentie

Mauricio Pinilla is woedend op de beslissing van de wereldvoetbalbond FIFA om Rodrigo Paiva voor maar één wedstrijd te schorsen. De Braziliaanse persvoorlichter sloeg de aanvaller in de rust van de achtste finale-wedstrijd tussen Brazilië en Chili. Paiva verzekerde dat hij Sebastián Beccacece, de assistent-bondscoach van Chili, wilde bereiken, maar dat hij daarbij per ongeluk Pinilla raakte.

Pinilla kan niet geloven dat Paiva er met slechts één wedstrijd van af komt. “Eén wedstrijd! Voor een vuistslag in mijn gezicht? Kom op, FIFA! Men moet zich schamen. Het is een misdadiger, in een net pak. Luis Suárez riskeert zijn loopbaan omdat hij een tegenstander bijt. Een persvoorlichter slaat mij in mijn gezicht en krijgt een wedstrijd schorsing!”

De aanvaller van het reeds uitgeschakelde Chili eist een zwaardere straf. “Hij moet net zo zwaar gestraft worden als mijn collega Suárez”, oordeelt Pinilla. “Er zijn beelden van! Het kan niet zo zijn dat een gek zomaar een voetballer kan aanvallen, en zeker niet een perschef.”

Bezig met laden …