'Een zege op Barcelona zou mijn grootste succes als trainer zijn'

Daniel Cabot Kerkdijk16 mrt 2010, 12:00
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2010, 12:00

VfB Stuttgart staat woensdag voor de schier onmogelijke opgave om Barcelona in het eigen Camp Nou te verslaan. Coach Christian Gross heeft na de 1-1 in Duitsland echter geen angst voor het treffen met de titelverdediger in de Champions League, maar kijkt juist uit naar de ontmoeting in Barcelona. "We hebben erg veel zin in de wedstrijd en we zijn erg gemotiveerd."

/

In Stuttgart kwamen de Duitsers verrassend op voorsprong en speelden ze voor rust uitstekend voetbal. Gross sluit een succesvol vervolg tegen de Catalanen niet uit. "Het is absoluut mogelijk dat we in Barcelona negentig minuten lang zo voetballen als we thuis in de eerste helft hebben gedaan." Vrijdag speelde Stuttgart al in de Bundesliga, zodat er tijd genoeg was om voor te bereiden op het duel met Barça.

"Een overwinning op Barcelona zou het grootste succes in mijn trainerscarrière tot nu toe zijn", beseft Gross. De Zwitser nam in december 2009 de trainerspositie in Stutgart over van Markus Babbel. De coach kan in Catalonië beschikken over een fitte selectie, met onder meer de herstelde Barcelona-huurling Aleksandr Hleb. "We verwachten dat hij woensdag speelt."