voetbalzone

Eerbetoon kost Britse voetbalbonden tienduizenden euro’s aan boetes

Robin Bruggeman19 dec 2016, 13:13
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2016, 13:13
Advertentie
/

De internationals van Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland droegen tijdens interlands die rondom 11 november, Remembrace Day, werden afgewerkt zwarte armbanden met daarop een afbeelding van een poppy, een klaproos, het symbool van de Eerste Wereldoorlog. Dit was zeer tegen de wens van de FIFA en de wereldvoetbalbond heeft nu bekend gemaakt de nationale bonden van die landen te beboeten voor het eerbetoon.

De Engelse FA moet in totaal zo’n 42.000 overmaken aan de bond wegens het ‘tonen van een politiek symbool’ en enkele misdragingen van supporters rondom de kwalificatie-interland tegen Schotland. De tegenstander in die wedstrijd heeft een boete van ruim 18,5 duizend euro op de mat gehad voor het eveneens dragen van het symbool.

Wales droeg de banden tijdens de interland tegen Servië en moet zo’n 20,5 duizend euro betalen, terwijl Noord-Ierland na de wedstrijd tegen Azerbeidzjan 14 duizend euro af moet staan. De FIFA waarschuwde de vier landen voorafgaande aan de duels al, aangezien de bond het ‘uitdragen van politieke boodschappen’ niet toestaat. De Britse bonden kozen er echter voor die waarschuwing te negeren.

Bezig met laden …