voetbalzone

'Eerlijk is eerlijk, Barcelona kreeg 25 miljoen euro voor een reserve'

Daniel Cabot Kerkdijk04 aug 2013, 22:45
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2013, 22:45
Advertentie

Bayern München heeft Thiago Alcántara niet losgeweekt bij Barcelona, maar Barcelona heeft de middenvelder laten gaan. Dat houdt voorzitter Sandro Rosell vol in gesprek met Sport. "Hij is vertrokken omdat hij dat wilde", claimt Rosell. "We hebben Thiago gevraagd om schriftelijk aan te geven dat hij wilde vertrekken. Josep Maria Bartomeu, Andoni Zubizarreta en ik ontvingen vervolgens een mail. Wij willen geen spelers die op de eerste plaats niet aan Barcelona denken."

/

"Een supporter van Barcelona zou als voetballer graag succesvol zijn met Barcelona en daarna in de voetballerij. Bij Thiago was dat precies andersom", benadrukt Rosell. "Daarom zochten we naar een oplossing die het maximale resultaat uit een transfer kon halen." De socios van Barcelona konden niet begrijpen dat Thiago 'maar' een transferclausule van achttien miljoen euro had. "Dat eiste zijn zaakwaarnemer, Pere Guardiola, tijdens de onderhandelingen over een nieuw contract. Achttien miljoen euro als hij reserve was, negentig miljoen euro als hij basisspeler was."

"Omdat hij geen basisspeler was, bleef het bij achttien miljoen euro. Eerlijk is eerlijk, Barcelona kreeg 25 miljoen euro voor een reserve." Volgens Rosell wilde Bayern aanvankelijk niet meer dan achttien miljoen euro, de transferclausule, betalen en bovendien niet in één keer. "Daarom kozen ze ervoor om te onderhandelen. Het eerste bod was 20 miljoen, het tweede bod bedroeg 22 miljoen en na het derde voorstel bereikten we een akkoord. Of we de mist zijn ingegaan met het accepteren van een transferclausule van achttien miljoen euro? Nee hoor, wij wilden het contract verlengen. Anders hadden we geen overeenstemming bereikt. Een fout van Zubizarreta? Ook niet. De transferclausule ging niet van 90 naar 18 miljoen euro maar van 18 naar 90 miljoen euro."

Bezig met laden …