voetbalzone

Eerlijke Roemeen Lazar weigert strafschop

31 mrt 2009, 20:44
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2009, 20:44
Advertentie
Opmerkelijke beelden uit Roemenië. In de hedendaagse voetballerij lijkt ieder doelpunt goud waard te zijn en halen aanvallers de meest vreemde fratsen uit om een strafschop te verdienen. Costin Lazar kreeg er eentje toegewezen, maar weigerde de penalty en vroeg om een scheidsrechtersbal, die vervolgens met opzet achter de doellijn werd getikt.



Zevenvoudig international Lazar, middenvelder van Rapid Boekarest, ging in het strafschopgebied onderuit in de competitiewedstrijd tegen Otelul Galati. De scheidsrechter van dienst wees resoluut naar de stip en met een 2-0 voorsprong op het scorebord leek het voor Rapid de ultieme mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen. Lazar meende echter dat hij geen strafschop verdiende met zijn valpartij en ging tegen de genomen beslissing in beroep.

Na een gesprekje met de arbiter besloot deze om de toegewezen strafschop te annuleren en het spel te hervatten met een scheidsrechtersbal. Deze werd expres over de doellijn getikt, waarna het duel verderging met een doeltrap voor Otelul Galati. Marian Rada, de trainer van Lazar, zal overigens weinig moeite hebben gehad met de eerlijkheid van zijn pupil: Rapid won de wedstrijd uiteindelijk simpel met 4-0 en blijft in de strijd om de Roemeense landstitel. Rapid staat op het moment derde.

Bezig met laden …