voetbalzone

‘Eerste bod Feyenoord op Joey Veerman van tafel geveegd’

Rian Rosendaal29 dec 2021, 13:06
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2021, 13:06
Advertentie

Feyenoord slaagt er voorlopig niet in om Joey Veerman over te nemen van SC Heerenveen. Feyenoord Transfermarkt meldt woensdag namelijk dat een eerste bod op de 23-jarige middenvelder van tafel is geveegd door de Friezen. Over de hoogte van het bod vanuit Rotterdam is nog niets bekend. Feyenoord geeft echter niet op en inmiddels is er een tweede bod ingediend bij het bestuur van Heerenveen, zo klinkt het.

Volgens Heerenveen is het bedrag dat Feyenoord bij het openingsbod overheeft voor Veerman te laag. Er zal een beter aanbod moeten komen vanuit De Kuip, willen de Friezen gaan denken over een uitgaande transfer van de middenvelder. De interesse van Feyenoord in Veerman, die in het Abe Lenstra Stadion vastligt tot medio 2024, bestaat al enige tijd. Men hoopt in januari, als de transfermarkt weer opengaat, tot een definitief akkoord te kunnen komen.

Dat Feyenoord serieus in de markt is voor Veerman werd onlangs nog maar eens bevestigd door zaakwaarnemer Fulco van Kooperen. De belangenbehartiger bracht in gesprek met De Telegraaf wel een belangrijke nuance aan. "Als ze acht miljoen gaan vragen aan Feyenoord wordt het moeilijk. Net als voor AZ, dat eveneens vergaande belangstelling had. Dat weet Heerenveen ook, omdat ze de bedragen niet kregen. Daarom is hij afgelopen zomer niet weggegaan. Maar nu moet hij weg en dat weten ze ook. Daarom wil Heerenveen meewerken aan een transfer. Maar voor hoeveel?"

Heerenveen zet volgens Van Kooperen in op een doorverkooppercentage bij een eventuele deal met Feyenoord. "Ik denk: hoe hoger het bedrag, hoe lager de doorverkoop. En omgekeerd. AZ zat afgelopen zomer rond de vijf miljoen en twintig procent doorverkoop. Dat heeft Heerenveen niet gedaan, omdat ze niemand konden halen. Dat argument gaat niet meer op: nu weten ze het op tijd." Wat Veerman wil is in de optiek van Van Kooperen meer dan duidelijk. "Joey wil sowieso een stap maken. Ik denk dat Feyenoord heel goed bij hem past."

Ferry de Haan, technisch manager van Heerenveen, blijft rustig onder de geruchtenstroom rondom Veerman. "De situatie is simpel", klonk het net voor de kerstdagen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Feyenoord heeft zich wederom gemeld. Het is zeker niet zo dat wij Veerman moeten verkopen om het hoofd boven water te houden. Maar Heerenveen is wel een club die het moet hebben van aan- en verkopen." Van Kooperen vindt een bedrag van 'rond de zes miljoen euro' plus een doorverkooppercentage marktconform voor zijn cliënt.

Het Algemeen Dagblad wees er vorige week op dat Feyenoord geen zes miljoen euro in kas heeft, maar ook hoopt dat het bedrag straks wel beschikbaar is of dat Heerenveen middels een constructie op dit moment genoegen neemt met minder. Technisch directeur Frank Arnesen zal zodoende spelers moeten verkopen om Veerman aan te kunnen trekken of een constructie verzinnen met bijvoorbeeld een fors doorverkooppercentage om De Haan over de streep te trekken. Ook valt niet uit te sluiten dat de komst van Veerman met hulp van investeerders mogelijk kan worden gemaakt. De club uit Rotterdam lijkt immers een serieuze titelkandidaat, met vier punten minder dan koploper PSV, en overwintert ook in Europa.

Bezig met laden …