Eerste competitiegoal Van Persie levert Fenerbahçe slechts punt op

Bart Kruyt23 aug 2015, 22:50
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2015, 22:50

Robin van Persie heeft zijn eerste competitietreffer bij Fenerbahçe te pakken, maar kan deze goal niet maximaal vieren. De Nederlander zette zijn ploeg op voorsprong tegen Caykur Rizespor en hoopte dat dit doelpunt voldoende zou zijn voor de drie punten, maar daar bleek geen sprake van: door een eigen treffer van Simon Kjaer, net als Van Persie nieuw bij Fener, werd het 1-1.

Van Persie viel tegen Shakhtar Donetsk, Eskisehirspor en Atromitos steeds in, maar had zondag voor het eerst een basisplaats bij Fenerbahçe. Hij had een ruim kwartier de tijd nodig voor zijn eerste competitietreffer in Turkije: Nani (met wie Van Persie ook al samenspeelde bij Manchester United) haalde op links de achterlijn en gaf de bal laag voor op RVP. De Nederlander speelde de bal met een handige voetbeweging vrij van Ousmane Viera en kon vervolgens afdrukken.

Rizespor moest in de achtervolging en kreeg in de eerste helft nog een enorme kans om op gelijke hoogte te komen. Ahmet Ilhan versierde een strafschop na vermeend contact met Volkan Demirel, terwijl uit de herhaling bleek dat daar geen sprake van was, maar Demirel keerde de inzet van Deniz Kadah en stopte vervolgens ook twee (!) rebounds. De keeper beleefde dus een geweldig moment en zorgde ervoor dat Fenerbahçe met een voorsprong ging rusten.

In de tweede helft hervatte Rizespor de zoektocht naar de gelijkmaker, maar Fenerbahçe gaf lange tijd niet veel weg. Van Persie hield het uiteindelijk ruim een uur vol: de aanvaller liet zich vervolgens vervangen door Moussa Sow en zag vanaf de kant dat de zege toch nog uit handen werd gegeven. Kjaer was zo ongelukkig dat hij een kwartier voor tijd een eigen goal maakte en zo schreef hij onbedoeld de gelijkmaker op zijn naam. Dit betekende tevens het slotakkoord.