Eerste doelpunt van miljoenenaankoop bezorgt Inter zege in Turijn

Daniel Cabot Kerkdijk08 nov 2015, 13:29
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2015, 13:29

Internazionale heeft zondagmiddag de derde opeenvolgende overwinning in de Serie A geboekt. Het team van Roberto Mancini had aan een doelpunt van Geoffrey Kondogbia voldoende om de uitwedstrijd tegen Torino in winst om te zetten: 0-1. Door de driepunter in Turijn gaat Inter voorlopig alleen aan kop in de Serie A, met een voorsprong van drie punten op Fiorentina. De club uit Florence speelt vanavond nog tegen Sampdoria.

De wedstrijd ging in de eerste helft op en neer. Een kopbal van Mauro Icardi belandde op het dak van het doel, terwijl Giuseppe Vives en Bruno Peres probeerden op van afstand de score open te breken. Na een corner raakte Marco Benassi zelfs het aluminium. Inter nam na iets meer dan een half uur de leiding. Een vrije trap van Yuto Nagatomo werd doorgekopt door Rodrigo Palacio, waarna Kondogbia van dichtbij met een volley zijn eerste doelpunt in de Serie A maakte: 0-1.

Inter zorgde ervoor dat Torino na rust weinig ruimte kreeg om voor gevaar te zorgen, maar toch was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker. Samir Handanovic keerde eerst een inzet van Fabio Quagliarella en daarna ook de rebound van Andrea Belotti. Een charge van Juan Jesus op invaller Maxi López resulteerde niet in een strafschop, tot ongenoegen van Torino. Aan de andere kant van het veld voorkwam Kamil Glik met een uitstekende tackle dat Kondogbia zijn tweede van de middag kon maken.

Torino verhoogde de druk op de defensie, maar was niet in staat om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Zo had Handanovic een goed antwoord op een geplaatste inzet van Quagliarella. In de slotminuten waren de spelers van Torino zichtbaar vermoeid en maakte Inter geen aanstalten om op zoek te gaan naar een tweede treffer. Het was voor Inter alweer de zevende 1-0 overwinning van het seizoen.