Eerste duel tussen Hertha en Benfica levert geen winnaar op

Daniel Cabot Kerkdijk18 feb 2010, 22:01
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2010, 22:01

De Europese tweestrijd tussen Hertha BSC en Benfica zal volgende week in het Estadio Da Luz worden beslist. De hekkensluiter van de Bundesliga en de koploper van de Liga Sagres hielden elkaar donderdagavond op een gelijkspel: 1-1. Het bezoek was in de eerste helft duidelijk de betere partij, maar incasseerde toch een tegentreffer. Na de hervatting lieten de Berlijners na voor een kleine stunt te zorgen.

/

Benfica startte sterk aan het duel in Berlijn en dat leverde reeds na vier minuten spelen een doelpunt op. Na een lange pass van Carlos Martins passeerde Ángel Di Maria tegenstander Lukasz Piszczek en liet hij doelman Jaroslav Drobny kansloos: 0-1. Er was vervolgens maar een ploeg die recht had op een doelpunt en dat was Benfica. Toch moesten de Portugezen na ruim een half uur spelen een tegentreffer toestaan. Javi García werkte een inzet van Piszczek in eigen doel: 1-1. Luisao had op slag van rust de 1-2 kunnen maken, maar hij kopte recht op Drobny af.

Na de hervatting ontsnapte Hertha. Ramires werd duidelijk door Arne Friedrich ten val gebracht in het strafschopgebied, maar Benfica kreeg geen penalty. Eén minuut later hadden de Duitsers echter ook pech. Een inzet van Maximilian Nicu raakte de paal. Benfica hoopte dat topschutter Óscar Cardozo het verschil kon maken, maar de doorgaans trefzekere Paraguayaan was donderdagavond niet bij de les. Adrian Ramos had in extremis namens Hertha nog een goede kans, maar hij faalde.