voetbalzone

Eerste goal Ziyech had afgekeurd moeten worden vanwege vrij onbekende regel

Mart van Mourik29 nov 2023, 21:40
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 03:13
Advertentie

Het eerste doelpunt van Hakim Ziyech tegen Manchester United had niet mogen tellen, zo benadrukt beIN Sports na afloop van het Champions League-duel (3-3). Uit een vrije trap tekende de Marokkaans international de 1-2 aan, maar twee spelers van Galatasaray stonden té dicht bij de muur van Man United. Desondanks werd het doelpunt goedgekeurd.

Na een spectaculair duel in Istanbul hebben Galatasaray en Manchester United tegen elkaar gelijkgespeeld: 3-3. De ploeg van trainer Erik ten Hag leidde tot tweemaal toe met een marge van twee, maar dat bleek niet genoeg.

Ziyech, uitblinker aan de kant van de Turken, schoot er twee directe vrije trappen in. De technicus kreeg daarbij wel hulp van ex-Ajax-teamgenoot André Onana, die tweemaal opzichtig in de fout ging. Zijn eerste treffer had echter nooit mogen tellen, zo schrijven de spelregels voor.

In de 29ste speelminuut legde Ziyech aan voor een vrije trap, die hij op fraaie wijze binnenschoot. Er is echter een vrij onbekende regel rond vrije trappen, zo claimt het medium. De spelregels bevestigen de claim.

“Als drie of meer verdedigende spelers een muur vormen, dan moeten alle aanvallende spelers minimaal één meter van de muur blijven totdat de bal in het spel is”, zo valt te lezen in het regelboekje.

Nog voordat Ziyech de vrije trap nam was de afstand tussen Galatasaray-aanvaller Mauro Icardi en de muur van Manchester United slechts 61 centimeter, waardoor het doelpunt officieel afgekeurd zou moeten worden.

Door het gelijkspel staat Galatasaray na vijf speelrondes op vijf punten, terwijl United op vier staat. United moet in de laatste speelronde winnen van Bayern München en is dan nog afhankelijk van het resultaat van Galatasaray tegen FC Kopenhagen.

Bezig met laden …