voetbalzone

Eerste goals van Depay als Mancunian meteen goed voor een prijs

Daniel Cabot Kerkdijk10 sep 2015, 23:22
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2015, 23:22
Advertentie
voetbalzone

Memphis Depay heeft de mooiste treffer van Manchester United in de maand augustus gemaakt. Dat is de uitkomst van een enquete op de clubsite, zo meldt de Premier League-club donderdag via de officiële kanalen. Zodoende heeft de ex-PSV'er de eerste Goal of the Month-trofee van het seizoen opgeëist.

Depay maakte in het eerste Champions League-duel met Club Brugge (3-1 winst) twee doelpunten. De tweede treffer van de Oranje-international kreeg 44 procent van de stemmen en zijn eerste doelpunt tegen de Bruggelingen was goed voor 40 procent van de stemmen. De goal van Adnan Januzaj tegen Aston Villa (0-1) completeert het podium, maar het percentage stemmen is veelzeggend: vier procent.

"Als je naar een grote club gaat, dan moet je scoren", vertelde Depay toentertijd na afloop. "Het is een geweldig gevoel om op Old Trafford te scoren." Depay wacht nog echter op zijn eerste treffer in competitieverband. In de duels met Tottenham Hotspur, Aston Villa, Newcastle United en Swansea City waren Januzaj en Juan Mata de enige Mancunians die tot scoren kwamen.

Bezig met laden …