Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eerste job voor Van Persie lijkt nabij: oud-spits en Heerenveen naderen akkoord

Laatste update:

Robin van Persie en sc Heerenveen hopen spoedig tot een akkoord te komen, zo melden het Algemeen Dagblad en Leeuwarder Courant. Beide partijen hebben meerdere gesprekken met elkaar gevoerd en de bedoeling is om alles op korte termijn rond te krijgen.

Mikos Gouka schrijft dat Heerenveen eerst een oogje had op Maurice Steijn en Rick Kruys. “Tot Peter de Waal namens zaakwaarnemerskantoor SEG aanklopte in Friesland en aangaf dat Van Persie plannen had om de jeugdopleiding van Feyenoord in te ruilen voor een positie elders als hoofdtrainer. Na een eerste gesprek, waarin Van Persie indruk maakte, werden de pijlen volledig gericht op de beroemde Rotterdammer.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De topspits van weleer had dit seizoen de leiding over Feyenoord Onder 18 en zou, als het aan Feyenoord lag, komend seizoen voor de groep staan bij Feyenoord Onder 21. Van Persie, die over een aflopend contract beschikt in Rotterdam-Zuid, ging daar echter niet op in.

De oud-voetballer heeft de ambitie om ergens hoofdtrainer te worden en dat kan logischerwijs niet bij Feyenoord zolang Arne Slot er met de scepter zwaait. Van Persie is enthousiast over de klus die lonkt in het Abe Lenstra Stadion, zo schrijft Sander de Vries namens Leeuwarder Courant. “De voormalig topspits ziet Heerenveen als een ideale club om zijn trainersloopbaan als eindverantwoordelijke voor een eerste selectie te beginnen.”

“Wie alle eindklasseringen erbij pakt, concludeert dat Heerenveen op z’n minst een stevige middenmoter in het Nederlandse voetballandschap is. Eentje met de ambitie om weer terug te keren in de subtop bovendien, gesteund door een grote supportersschare”, aldus de journalist.

“Dat sportieve perspectief, gekoppeld aan het verhaal van Heerenveen én de relatieve rust waarin hij kan werken zijn ruwweg geschetst de drie factoren waardoor Van Persie steeds meer gevoel heeft gekregen bij het trainerschap in het Abe Lenstra-stadion.” Van Persie wil naar verluidt een eigen assistent-trainer meenemen naar Heerenveen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Maakt Van Persie een verstandige keuze?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou dan ben ik vanaf volgend seizoen ook een beetje voor Heerenveen. Heb ik eindelijk iets aan mn Friese achternaam.

23 april 2024 om 14:59

Je hebt sowieso iets aan een Friese achternaam, is iets om trots op te zijn Ben benieuwd wat hij gaat laten zien daar. Ik ben blij voor de Heerenveeners dat het in ieder geval niet 1 van de 2 andere opties wordt, dan liever met een onervaren v. Persie kijken wat het wordt, lijkt mij.

23 april 2024 om 16:03

Ik heb een Franse achternaam en support juist deze Friezen. Het leven zit dus vol verrassingen!

23 april 2024 om 16:08

Ik heb dezelfde achternaam als Willem Alexander en support AZ. Ook wel mooi hoor.

Volgend jaar goed presteren en dan Slot overnemen ? (mits hij blijft aankomend seizoen)

Mooie kans voor v. Persie! Hoop dat ie een leuke en vooral leerzame tijd tegemoet gaat. Zat Hélène er toch naast. Maar ja, dat kan natuurlijk als je je nieuws baseert op 1 bron.
Succes Robin.

23 april 2024 om 15:16

Ligt er ook aan welke bron het is. Zoals altijd veel ruis en misinformatie rondom aanstellingen.

23 april 2024 om 15:27

Bizar dat hij direct een kans bij Heerenveen krijgt. Het lijkt me een verstandige gozer maar het is voor beide kanten geen ideale keus. Niet voor Heerenveen- omdat ze gebaat zijn bij stabiliteit -en niet voor van Persie, omdat er momenteel weinig rek in de club zit.

Ik denk dat dit een goede match kan zijn. Van Persie schat ik toch altijd in als iemand die zijn hoofd koel houd en geen gekke dingen doet. Ben erg benieuwd!

Helene Hendriks is ook niet meer te vertrouwen

Ontzettend jammer dit. Ongetwijfeld zal er aankomende zomer wel weer getouwtrek zijn rondom Slot. Zeker als Liverpool concrete interesse toont, is hij weg. Dan had ik het echt wel zien zitten in RVP samen met Dick Schreuder o.i.d.

Ik snap het wel vanuit RVP, voor hem is het een prachtige kans in een nieuwe omgeving. Voor ons is het wel echt jammer. RVP is een waar uithangbord.

23 april 2024 om 15:26

Blijkbaar was RVP bij Feyenoord niet echt onomstreden. Verscheen laatst een artikel over. Wat er van waar is, is natuurlijk wel de vraag.

23 april 2024 om 16:11

Hij staat wel hoog aangeschreven, maar met onzekere toekomst van Slot en vooruitzicht dat wij waarschijnlijk eerst O21 had gedaan, snap ik dat hij voor zekerheid kiest.

Op basis van wat wordt hij trainer daar totaal nog geen ervaring als hoofdtrainer. Dit kan alleen maar fout gaan

23 april 2024 om 15:12

Hoezo kan het alleen maar fout gaan? Hij kan toch best een prima hoofdtrainer blijken te zijn?

23 april 2024 om 16:05

Ik vond Kruys ook een veel betere optie. Al is Van Persie wel interessant. Grote naam. Zit een goede kop op. Alleen is het een gok, omdat hij zich totaal nog niet op dit niveau heeft bewezen.

Nu Steijn nog als assistent en Sydney van Hooijdonck weer terughalen en succes is gegarandeerd!

23 april 2024 om 16:18

Geef mij dan toch maar Nico, Sydney vond ik persoonlijk niet heel speciaal.

23 april 2024 om 16:30

Ik vind Sydney ook niet geweldig, maar in combinatie met Steijn en Van Hooijdonck denk ik wel dat ik er veel plezier aan ga beleven.

23 april 2024 om 16:35

Dan krijgen we vuurwerk op de bank!

Nou dan kan Helene haar bron meteen de ijskast in, want die zit er goed naast haha

Goed nieuws! Ben benieuwd wat hij kan brengen met al zijn ervaring. Hopelijk in ieder geval weer wat aanvallend voetbal.

Iedereen ziet Van Persie als droomkandidaat
Maar hij is puur nu nog de voetballer van Persie

Hij heeft weinig tot geen vlieguren gemaakt in de jeugd en elders

Het kan uiteraard heel goed uitpakken.
Maar we kunnen ook een dozijn namen opnoemen die goed als voetballer waren, maar geflopt als trainer

23 april 2024 om 15:32

Je moet ergens beginnen, en zo kan ik ook wel genoeg trainers met veel vlieguren opnoemen die geflopt zijn.

Uiteindelijk is de selectie waarin trainers mee moeten werken doorslaggevend

Helene hendriks zei dat kruis het werd dus dit klopt niet

23 april 2024 om 15:35

Hoever wou je die opmerking nog uitmelken? Is hierboven al 4x genoemd

23 april 2024 om 15:49

Gaat het?

Van Persie was een prachtige voetballer om naar te kijken, maar op basis waarvan is iedereen zo enthousiast over hem als trainer? Hij zal niet de eerste topvoetballer zijn die als trainer weinig voorstelt. Het is een grote gok voor Heerenveen, echter hebben die als grijze muis in de ED nu ook weinig te verliezen.

23 april 2024 om 15:31

Niet perse heel enthousiast over van Persie zelf, meer om het feit dat Steijn niet komt. Daarnaast is het natuurlijk wel een mooi uithangbord voor de club en zoals je zegt hebben we ook niet veel te verliezen.

23 april 2024 om 16:35

Haha, dat vind ik ook het beste nieuws: Geen Steijn. In plaats daarvan zelfs een leuke gast. En tactisch is hij onmogelijk minder dan Steijn.

Kruys had ik overigens ook echt zien zitten. Al was dat ook een klein gokje geweest.

23 april 2024 om 18:30

En wat heeft kruys precies gepresteerd? 1 baan als hoofdcoach gehad en je kan nou ook niet echt zeggen dat vvv fantastisch voetbal speelt?

23 april 2024 om 15:33

Ik ben enthousiast, niet vanwege zijn trainerskwaliteiten (want die ken ik niet) maar vooral vanwege zijn persoonlijkheid. Altijd fijn om een uitgesproken persoon aan het werk te zien.

Ik vind het fanatastisch! De seizoenkaart kan nog niet verlengd worden, maar ik ben er volgend jaar zeker bij! Positieve kerel met hopelijk een aanvallende speelstijl. Absoluut een fantastische PR voor de club. Het aanstellen van een jonge trainer die bij ons WEL een kans krijgt. In zijn kielzog volgen er hopelijk enkele leuke spelers dus voor RVP voor Heerenveen kiezen! #zinin

Heel erg benieuwd naar deze samenwerking. Hoop dat Heerenveen de aansluiting met de subtop weer terug kan vinden, mooie club die staat voor aanvallend voetbal.

Zou het ergens ook meespelen dat zijn zoon óók in de jeugd speelt en hij belangenverstrelling wil voorkomen of het beter voor de ontwikkeling van Shaqueel vind dat die een andere trainer krijgt dan zijn vader? In elk geval wel een mooie stap voor van Persie

Mooie club om als beginnende trainer te beginnen. Vooral veel ervaring op doen, en leren van mogelijke fouten. Ik ben benieuwd!

Welk sportief perspectief??? Heel apart

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren