Eerste Old Firm van seizoen prooi voor Rangers

04 okt 2009, 15:26
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2009, 15:26
Glasgow Rangers is een stukje dichter naar Celtic gekropen op de ranglijst. The Gers versloegen de eeuwige rivaal zondag op het eigen Ibrox Park dankzij twee vroege doelpunten van Kenny Miller. Celtic, met Glenn Loovens negentig minuten lang in het veld, deed snel wat terug, maar was vervolgens niet meer bij machte om de 2-1 nederlaag af te wenden.

Het begin in één van Europa’s meest fascinerende stadsderby’s was om van te smullen. Op aangeven van Kris Boyd kon Miller al na acht minuten vrij op Celtic-doelman Artur Boruc af, die vervolgens eenvoudig werd gepasseerd. Zeven minuten later herhaalde de spits dat kunstje, al zat de Poolse goalie er dit keer nog wel met zijn handen aan.

De bezoekers sloegen snel terug. Sasa Papac vloerde Zheng Zhi in de eigen zestien, waarna de bal op de stip ging. Aiden McGeady bezweek niet onder de druk van de fanatieke thuisfans, en klopte Allan McGregor met zijn inzet vanaf elf meter. Na rust continueerden beide teams het hoge tempo en de kansenregen aan weerszijden.

Ondanks de vele goede mogelijkheden werd er niet meer gescoord, waardoor de overwinning uiteindelijk in handen van de thuisploeg viel. Daardoor komen de Rangers op vijftien punten uit acht duels. Celtic leidt nog altijd de dans met zestien uit acht.