voetbalzone

Eerste ontslag in Premier League is daags na Kerstmis een feit

Thijs Post27 dec 2014, 11:22
Laatst bijgewerkt: 27 dec 2014, 11:22
Advertentie

Neil Warnock is ontslagen als manager van Crystal Palace, zo meldt de club via de officiële kanalen. De oefenmeester was nog maar vier maanden werkzaam bij de Premier League-club; in augustus nam hij het stokje over van Tony Pulis. Het verlies tegen het Southampton van Ronald Koeman (1-3) was de druppel die de emmer deed overlopen. Crystal Palace staat momenteel achttiende in de rangschikking, Warnock won slechts drie van de eerste achttien wedstrijden.

voetbalzone

Voor de 66-jarige Warnock was het zijn tweede dienstverband op Selhurst Park; tussen 2007 en 2010 was hij ook al werkzaam bij the Eagles. In zijn lange loopbaan (Warnock startte het vak in 1980) was de oefenmeester werkzaam bij onder meer Sheffield United, Queens Park Rangers en Leeds United. Hij heeft de twijfelachtige eer om dit seizoen de eerste manager in de Premier League te zijn die wordt ontslagen.

Het is nog niet bekend wie Warnock zal gaan opvolgen, Keith Millen neemt voorlopig de honneurs waar. Zondag komt Crystal Palace alweer in actie, als Queens Park Rangers de tegenstander is. Overigens is het bijzonder dat de eerste manager in Engeland pas in december wordt ontslagen. Slechts twee keer viel het eerste ontslag nog later: in de seizoenen 1992/93 en 1995/96. Dat meldt Opta.

Bezig met laden …