voetbalzone

Eerste oproep sinds juni 2023? Koeman sluit EK voor international niet uit

Jordi Tomasowa18 mrt 2024, 16:50
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 20:51
Advertentie

Jurriën Timber komt ‘gewoon’ in aanmerking voor deelname aan het EK met het Nederlands elftal. Dat laat bondscoach Ronald Koeman weten tijdens een persconferentie in Zeist. De verdediger van Arsenal stond dit seizoen geruime tijd aan de kant met een zware knieblessure, maar hervatte eind februari de groepstraining bij de koploper van de Premier League.

Hoewel Arsenal geen uitspraken doet over een comeback, lijkt de club wel op Timber te rekenen in het restant van het seizoen. Eerder deze maand kwam al naar buiten dat the Gunners de zomeraanwinst hadden ingeschreven voor de knock-outfase van de Champions League, wat duidt op een terugkeer van Timber in de komende maanden.

Daarmee is de 22-jarige mandekker ook een optie voor Oranje-bondscoach Ronald Koeman. Het Nederlands elftal is komende zomer in Duitsland actief op het EK en de kans bestaat dat Timber deel uitmaakt van de selectie voor het eindtoernooi. “Dat ligt aan het feit wanneer hij bij Arsenal gaat spelen. Als hij slechts twee wedstrijden gaat spelen, dan wordt het wel heel kort dag. Zijn het veel meer duels, dan blijft hij altijd een optie.”

“Maar pin me niet vast op een aantal wedstrijden dat hij nog kan spelen voor Arsenal. Ik hoop gewoon dat Timber zijn niveau weet te halen en dat hij kans gaat maken.”

De 22-jarige Utrechter kampt sinds augustus 2023 met een gescheurde kruisband, waardoor hij bij Arsenal al tientallen duels moest missen.

Timber zat tijdens de finales van de Nations League in juni nog wel bij de selectie van Koeman, maar moest toen Lutsharel Geertruida voor zich dulden.

Voor zijn kwetsuur speelde Timber twee duels voor Arsenal. De strijd om de Community Shield werd na strafschoppen gewonnen van Manchester City (1-1 in reguliere speeltijd, 5-2 n.s.) en in het openingsduel in de Premier League met Nottingham Forest moest de verdediger na vijftig minuten gewisseld worden.

Bezig met laden …