Eerste overtuigende overwinning voor Salzburg

29 aug 2009, 21:29
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2009, 21:29
De supporters van Red Bull Salzburg moesten er even op wachten, maar zaterdagavond zagen zij hun ploeg de eerste overtuigende overwinning van het seizoen behalen. De thuiswedstrijd tegen Kapfenberg, dat vorig seizoen nog ternauwernood aan degradatie ontsnapte, in een simpele 4-0 zege. Opmerkelijk was dat topschutter Marc Janko, die in de basis mocht beginnen, niet op het scoreformulier verscheen. Simon Cziommer scoorde wél: zijn tweede goal van het seizoen.

De spelmaker, die evenals Barry Opdam en de hiervoor genoemde Janko mocht beginnen van Huub Stevens, nam de derde goal voor zijn rekening. Tien minuten voor rust vond Opdam met een lange bal van achteruit Janko, die met zijn hoofd Cziommer bediende. De Duitser twijfelde geen seconde en zorgde met een fraaie volley voor een comfortabele ruststand. Andreas Zickler en Somen Tchoyi hadden al gescoord.

Een kwartier na rust zorgde Nikola Pokrivac voor het slotakkoord. De middenvelder, die pas vorige week werd overgenomen van AS Monaco, luisterde zijn debuut op met het vierde doelpunt door met het hoofd Raphael Wolf te kloppen. In het restant was vooral Janko op zoek naar meer goals, maar de topscorer van vorig jaar wist niet te scoren. Robin Nelisse kwam niet in actie voor Salzburg, dat op dertien punten komt en tijdelijk de ranglijst aanvoert. Austria Wien komt echter zondag nog in actie tegen Rapid.