voetbalzone

‘Eerste rood na 438 wedstrijden kan David Luiz meteen de kop kosten’

Erik van Dam14 nov 2015, 12:19
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2015, 12:19
Advertentie

David Luiz heeft zichzelf volgens de Braziliaanse media een slechte dienst bewezen tegen Argentinië. De 101ste Superclásico tussen de twee Zuid-Amerikaanse landen eindigde in de nacht van vrijdag op zaterdag onbeslist (1-1) en David Luiz moest kort voor tijd met rood van het veld. De verdediger beging een stevige overtreding met twee benen op Lucas Biglia en kon met zijn tweede geel van de avond inrukken. In zijn 438ste wedstrijd voor club en land in totaal was het de eerste keer dat hij met rood weg moest.

voetbalzone

Twee minuten voor zijn tweede geel was David Luiz al goed weggekomen na een elleboog. Daarvoor had hij ook rood kunnen krijgen, maar de scheidsrechter uit Paraguay spaarde hem toen en liet het bij geel. Bondscoach Carlos Dunga was na afloop erg boos op zijn verdediger en zei dat David Luiz niet slim had gehandeld. “Hij verdiende het gewoon om eraf gestuurd te worden”, mopperde de trainer. “Hij heeft geen reden tot klagen.”

De media speculeren nu dat Dunga zijn verdediger wel eens flink kan gaan straffen. Er wordt zelfs gerept van het einde van David Luiz’ interlandloopbaan, al lijken de media daarmee op de zaken vooruit te lopen. Zelf vond de verdediger van Paris Saint-Germain het terecht dat hij van het veld werd gestuurd, zei hij. “Veel spelers van Argentinië hadden ook een tweede geel kunnen krijgen, maar dat gebeurde niet. Ik wens dat het me niet overkomen was, maar na 400 duels in mijn loopbaan zat-ie er een keer aan te komen.”


Bezig met laden …