voetbalzone

Eerste stap voor EK-deelname Benzema gezet

Bart Kruyt11 mrt 2016, 09:15
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2016, 09:15
Advertentie

De Franse justitie heeft de weg voor een rentree van Karim Benzema in het Franse nationale elftal vrijgemaakt. Een rechter in Versailles heeft vrijdagochtend besloten dat de aanvaller gewoon mag samenspelen met Mathieu Valbuena, waardoor de bal nu bij de Franse voetbalbond ligt. Er zijn in ieder geval geen juridische obstakels meer voor EK-deelname van Benzema.

/

Dit maakt deelname aan het toernooi nog geen zekerheid voor de spits, want de Franse voetbalbond gaf in december aan dat Benzema pas weer zal worden opgeroepen als het geschil met Valbuena juridisch volledig is afgewikkeld. Daar is nog geen sprake van, maar de rechter denkt in ieder geval dat de twee gewoon met elkaar zouden moeten kunnen samenspelen.

Benzema wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging tot afpersing van Valbuena met een seksfilmpje, maar ontkent dat hij schuldig is. “Het gezonde verstand heeft gezegevierd”, zegt Sylvain Cormier, een van de advocaten van Benzema, over de uitspraak van vrijdag. “We werken er hard aan om de onschuld van Karim te bewijzen en de eerste stap is nu gezet.”

Aan het einde van deze maand oefent Frankrijk tegen het Nederlands elftal, maar Benzema zal dan waarschijnlijk nog niet van de partij zijn. De aanvaller van Real Madrid speelde tot dusver 81 interlands voor de Franse nationale ploeg en wist daarin 27 keer te scoren.

Bezig met laden …