Eerste treffer Sibon voor Melbourne Heart blijkt niet genoeg voor zege

Matthijs van Laar29 aug 2010, 12:21
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2010, 12:21

Gerald Sibon heeft voor het eerst zijn waarde bewezen in een officiële wedstrijd voor zijn nieuwe club Melbourne Heart. De spits leek met zijn doelpunt een belangrijke aandeel te gaan krijgen in een zege op Perth Glory, maar in blessuretijd kwam de opponent uit het westen van Australië alsnog langszij: 2-2.

/

De voormalig speler van onder meer Ajax, SC Heerenveen en PSV mocht al in de vijfde minuut aanleggen vanaf elf meter en toonde zich succesvol. Nadat de gasten gelijk hadden gemaakt, hielp Nick Kalmar Melbourne Heart weer aan de leiding. In de 94ste minuut bracht voormalig Liverpool-aanvaller Robbie Fowler de stand alsnog in evenwicht.

Het gelijkspel houdt in dat de ploeg van coach John van ’t Schip nog altijd wachtende is op de eerste overwinning van het seizoen. Na eerdere nederlagen tegen Central Coast en Adelaide United en een remise bij Newcastle Jets, bezetten Van ’t Schip en zijn mannen de laatste plek in de Australische A-League.