voetbalzone

Eerste treffer van toptalent betekent absoluut hoogtepunt in zege Benfica

Bart Kruyt04 dec 2015, 22:20
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2015, 22:20
Advertentie

Renato Sanches, onthoud die naam. De achttienjarige middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van Benfica, wordt in Portugal gezien als een groot talent en breekt dit seizoen door in het eerste elftal. Vrijdagavond had de jongeling tegen Académica voor de tweede keer dit voetbaljaar een basisplaats en op spectaculaire wijze maakte hij zijn eerste goal in de Liga Sagres.

Sanches was zes minuten voor tijd verantwoordelijk voor de 3-0, wat tevens het slotakkoord bleek te zijn. De middenvelder kreeg de bal van links aangespeeld, draaide naar binnen en zag dat hij nog ver van het vijandelijke strafschopgebied verwijderd was. Sanches twijfelde echter geen moment, haalde verwoestend uit en zag zijn prachtige schot in de bovenhoek vliegen.

Met dit doelpunt zorgde Sanches voor het hoogtepunt van de avond, want de 1-0 en 2-0 van Jonas zullen niet lang herinnerd worden: dit waren allebei strafschoppen. Benfica heeft nu drie punten minder dan FC Porto en vijf punten minder dan Sporting Portugal, die later dit weekend nog in actie komen. Benfica heeft dan nog wel een duel tegoed; op het moment hebben alle drie de topclubs in Portugal elf competitieduels gespeeld, maar daar komt dus al snel weer verandering in.


Bezig met laden …