voetbalzone

‘Eerste zuchtje tegenwind kan bij Oranje weer aanzwellen tot een orkaan’

Peter Nusselder17 nov 2014, 10:20
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2014, 10:20
Advertentie

Er stond zondagavond druk op de wedstrijd die het Nederlands elftal speelde tegen Letland, maar het elftal van bondscoach Guus Hiddink leek daar weinig last van te hebben en won overtuigend met 6-0. Toch bleef achteraf onduidelijk of de keuzeheer verder zal gaan als keuzeheer bij Oranje.

voetbalzone

Die onzekerheid komt daags na het EK-kwalificatieduel ook tot uitdrukking in de media. “De ruime overwinning op Letland neemt de zorgen en de twijfels over het Nederlands elftal niet plotseling weg”, meldt Trouw. “Ondanks de klinkende zege blijven er vraagtekens rond Oranje hangen en kan het eerste zuchtje tegenwind in het nieuwe jaar weer aanzwellen tot een orkaan”, schrijft De Telegraaf.

Volgens de Volkskrant kwam het treffen met de Letten op het juiste moment. “Het Nederlands elftal deed weer even denken aan de nummer drie van de wereld. Al was Letland, de nummer 99, een ideale opponent voor een galavoorstelling.” Het Algemeen Dagblad houdt er rekening mee dat Danny Blind al snel naar voren wordt geschoven als nieuwe bondscoach: “De kans is reëel dat de KNVB alsnog een chique oplossing bedenkt, met Hiddink eventueel in een andere, technische adviseursrol. Blind wordt binnen de spelersgroep als een logische opvolger beschouwd, aangezien hij al nadrukkelijk het veldwerk op zich nam de afgelopen tijd.”

Bezig met laden …